Allinq is internationaal specialist in verbindingstechnologie en gevestigd in Harderwijk. Met bijna 60 jaar aan kennis en ervaring bouwen en beheren zij informatie-infrastructuren voor netwerkeigenaren in de telecomwereld en daarbuiten.

Allinq verbindt mensen. Letterlijk en figuurlijk. Dit doen zij vanuit meerdere organisatieonderdelen in binnen- en buitenland. Met elkaar vormen zij de Allinq Group, allen gespecialiseerd in verbindingstechnologie voor infrastructuren voor de telecommarkt en andere branches.

Allinq is de holdingmaatschappij van de groep en is gevestigd in Harderwijk, Nederland. Haar bakermat is gelegen bij het Nederlandse Schuuring. Al sinds 1962 actief in het leggen van verbindingen. Vanuit deze historie zijn ook de andere ondernemingen ontstaan en uitgegroeid tot de huidige bloeiende en sterke Allinq Group.

In Nederland zijn naast Allinq de organisaties Vidyn, Operate4all, Schuuring en SCT actief. Vidyn is de nieuwste organisatie die haar diensten aanbiedt aan netwerkeigenaren in andere branches, zoals energie, weg- en waterbouw, luchtverkeer. Allinq Networks GmbH is de onderneming voor de Duitse telecomsector en Infra4all verzorgt de diensten binnen de Belgische telecommarkt.

De groei van de groep heeft ertoe geleid dat de organisatie, 53 jaar na de oprichting van Schuuring, vanaf 1 mei 2015 de naam Allinq Group draagt.